Intieme chirurgie

Schaamlipreductie /Labiaplastie

Het gaat om een ingreep van esthetische chirurgie die een correctie van de hypertrofie van de binnenste schaamlippen bij de vrouw toelaat.
Deze vraag wordt steeds vaker gesteld in de raadpleging van plastische en esthetische chirurgen.
Er bestaat geen ‘normaliteit’ van dit lichaamsdeel, maar binnenste schaamlippen die groter zijn dan de buitenste komen constant voor. Het zijn intieme bijzonderheden die psychische remmingen kunnen veroorzaken en soms de steeds jongere patiënten lichamelijk hinderen.
Deze hinder kan door de evolutie van kledingstijlen (zeer strakke jeans) en van ondergoed (string) meer in de verf gezet worden.
U hebt waarschijnlijk, door schaamte of schuchterheid, veel moeite om dit onderwerp aan te snijden, te meer omdat het merendeel van de vrouwen onwetend is omtrent het bestaan van een chirurgische correctieve ingreep: het wegsnijden van het overtollige deel van de binnenste schaamlippen wat, op onzichtbare wijze, het probleem oplost.
De ingreep wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd omwille van comfort, maar een plaatselijke verdoving is zeer goed mogelijk als u dat wenst.